Boodschap op een tegeltje

Advertenties

Ben je op zoek bent naar een goedkoop en persoonlijk cadeau voor een 25 jarig huwelijk? Dan kun je een tegeltje geven. Met zo een tegeltje geef je een echt persoonlijk cadeau. Je kunt aan de 25jarige huwelijks jubilarissen ieder een tegeltje geven. Maar ook een tegeltje voor beiden. Je kunt het tegeltje naar eigen inzicht ontwerpen. Je kunt er een persoonlijke tekst, gedicht spreuk of een foto op laten zetten. Bij www.tegeltjes.com kun je de voorbeelden zien en tegeltjes bestellen. Op deze website zijn er ook speciale huwelijksjubileum tegeltjes te koop.

Voorbeelden van tegeltjes

  • Tegeltjes met eigen tekst: Wanneer je het jubileumpaar goed kent is het mooi om een tegeltje met een persoonlijke tekst te geven.
  • Tegeltje met eigen foto: Een leuk idee is om het jubileumpaar een tegeltje te geven met een foto van hun bruiloft 25 jaar geleden. Bij deze foto kan eventueel de datum bij gezet worden of een andere tekst.
  • Tegeltje eigen ontwerp: Je kunt er ook voor kiezen een tegeltje naar eigen inzicht te ontwerpen. Elk ontwerp kan op een tegeltje gedrukt worden.
  • Delfts blauwe tegeltjes: Elk Delfts blauw tegeltje kun je naar eigen idee invullen. Bijvoorbeeld met een spreuk of een gedicht voor het vijfentwintig jarig jubileumpaar.
  • Antieke tegeltjes: De antieke tegeltje hebben een oude uitstraling. Op de tegeltjes zijn oude barstjes te zien.
  • Oud Hollandse tegeltjes: Deze tegeltjes zijn voorzien van een molen, zeilboot etc.
  • Huwelijk & jubileum tegeltjes: Deze tegeltjes kun je cadeau geven aan een 25 jarig jubileumpaar maar worden ook gebruikt als uitnodiging of als bedankje na het feest.
  • Dit zijn enkele voorbeelden van tegeltjes op www.tegeltjes.com vind je nog meer voorbeeld van tegeltjes.

Tegeltjes als versiering van het huis

Het versieren van je huis met tegeltjes is al in 1600 ontstaan. In die tijd ontstonden overal in Europa en in Nederland industrieën die begonnen met het produceren van tegeltjes. Iedere fabriek produceerde tegeltjes met hun eigen stijl. Vaak hadden de tegels een thema.

Delfts blauwe tegeltjes

De bekende Delfts blauwe tegeltjes werden niet alleen zoals de naam doet vermoeden in Delft gemaakt. De aardewerkfabriek De Porceleyne Fles in Delft vervaardigde vele tegeltjes. Maar dit werd ook gedaan in Makkum door Koninklijke Tichelaar Makkum. Tegenwoordig wordt dit nog steeds in Harlingen gedaan door de Harlinger aardewerk en tegelfabriek