Een mooie foto op hout

Er is nog geen XML-feed ingevuld. Graag dit verhelpen in de instellingen.
Advertenties

Bij www.fotoophout.nl kun je zoals de naam al doet vermoeden een foto op hout laten printen. Een foto op hout laat een foto veel meer spreken dan een gewone foto in een fotolijstje. De nerven en noesten in het hout zorgen ervoor dat de foto een warme en natuurlijke uitstraling krijgt. Voor een 25 jarig huwelijks cadeau is het een leuk idee om een trouwfoto van het jubileumpaar te laten printen op hout. Natuurlijk kunnen er verschillende andere foto’s voor gebruikt worden zoals een familiefoto, vakantiefoto of een foto van hun geliefde huisdier. Waarschijnlijk heb je zelf genoeg ideeën voor foto’s die je voor dat doel kunt gebruiken.

Een foto op hout kan op verschillende soorten hout worden afgedrukt.  Wanneer je de smaak kent van het jubileumpaar is de keuze waarschijnlijk snel gemaakt.

  • Vurenhout: Het vurenhout wordt verkregen van een fijnspar. Dit is in Nederland de meest gebruikte naaldhoutsoort. De kleur van vuren is bleek tot witachtig geel. Het heeft een zachte en grove tekening.
  • Larikshout: Het larikshout(ook wel lorkenhout genoemd) is een duurzame, watervaste en sterke naaldhoutsoort. Het kernhout is donker-roodbruin.
  • Multiplex: Is opgebouwd uit verschillende houtfineerlagen( heel dun hout) Deze lagen worden met elkaar verlijmd. Het voordeel van multiplex is dat er efficiënt gebruik gemaakt wordt van het hout. Bij multiplex worden ook de “minderwaardige” stukken van het hout gebruikt. Het is plaatmateriaal en bevat dus geen naden en kieren. Het heeft een warme hout kleur.


Behandelen met whitewash

Wanneer u de foto op hout laat behandelen met whitewash zorgt dit ervoor dat de foto een mooie kleurechtheid krijgt. Whitewash is een lichte, witte laag ”verf” waarmee de houtplaat behandeld kan worden. Hierdoor zijn de oneffenheden minder goed zichtbaar en krijgt de foto meer kleurkracht. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de foto zonder whitewash te bestellen. De foto zal dan donkerder worden en komen de kleuren minder goed naar voren. De nerven en noesten zijn dan zeer goed zichtbaar. Dit blijft een kwestie van smaak. Wanneer je een foto op steigerhout besteld heeft het geen nut om deze met whitewash te laten behandelen. Omdat dit niet het gewenste effect geeft.

Foto op steigerhout

Een foto op steigerhout is een leuk cadeau voor een wat “stoerder” 25 jarig jubileumpaar. Omdat steigerhout grijzig van kleur is worden foto’s die op steigerhout worden afgedrukt donkerder dan de originele foto. Daarom zijn foto’s met weinig contrast(kleur) niet geschikt om op steigerhout afgedrukt te worden. Steigerhout wordt  gebruikt in de bouw dus is gebruikt hout. Doordat het hout wat verweerd is en oneffenheden bevat wordt de foto niet haarscherp en bevat veel oneffenheden.

Voor meer informatie kun je kijken op www.fotoophout.nl

Producten per pagina:
Sortering:

Producten per pagina: