Ideeën feest

Advertenties

Als je een feest organiseert voor jezelf, omdat je 25 jaar getrouwd bent, of omdat je een feest voor je ouders, vrienden of familie om deze reden organiseert, dan heb je meerdere mogelijkheden. Wat voor feest je precies gaat regelen is afhankelijk van meerdere factoren. Waarvan de belangrijkste eigenlijk wel het beschikbare budget is. Een goedkoop feest kan thuis worden gevierd. Wil je echter groots uitpakken, dan kun je besluiten om een zaal, kroeg, bioscoop of deel van een restaurant af te huren om het feest te geven. Zo hoef je tenminste niet de rommel achteraf op te ruimen. Wat voor feesten kun je allemaal organiseren voor een 25 jarig huwelijksjubileum? Hieronder kun je een aantal ideeën terugvinden, dit is natuurlijk geen definitieve lijst! Gebruik dit ter inspiratie voor een knalfuif.

Thuis
Organiseer je zelf het feest, omdat je binnenkort 25 jaar samen bent met jouw man of vrouw? Dan kun je het huis leuk versieren met allerlei artikelen die te maken hebben met het getal 25 en de kleur zilver. Vaak hoe je hier zelf niet veel moeite voor te doen, omdat vrienden, kennissen, familie of de eigen kinderen (of kind) het overneemt. Je kunt bij feestwinkels spullen kopen om het huis te versieren, maar tegenwoordig staan bij online winkels veel leuke spullen met het thema 25 te koop voor een prikkie. Stuur de uitnodigingen met een leuke tekst of spreuk naar mensen die welkom zijn op het feest. Vergeet eventueel geen cadeautip te vermelden.

Zaal huren
Heb je thuis geen zin in rommel, is je huis te klein, wil je geen overlast veroorzaken of heb je gewoon zin om eens helemaal los te gaan met een aantal genodigden? Dan is een zaaltje afhuren wellicht de beste keus voor jou! Kijk in de omgeving naar goedkope zaaltjes, of post op Facebook of mensen nog wat weten voor jou. Het zaaltje kun je zelf leuk gaan versieren. Tip: Doe dit wel met meerdere mensen, het kan namelijk nog een behoorlijke klus zijn om een sfeerloze zaal in het thema zilver en 25 jaar om te toveren. Bespreek van tevoren goed of je de drankjes afneemt bij de zaaleigenaar of dat je deze zelf regelt. Ook is het goed om te weten of er wel of geen barpersoneel aanwezig is om de gasten van drankjes te voorzien.

Bioscoop afhuren
Een duurdere optie zou je zeggen.. niets blijkt minder waar. Als je de vrijdag- en zaterdagavond vermijdt, kun je voor weinig geld een hele bioscoopzaal afhuren. Dit is vooral leuk om aan het echtpaar cadeau te doen. Zorg dat ze van tevoren niet weten waar ze heengaan. Bespreek met de mensen van de bios wat voor film er gedraaid gaat worden en geef eventueel een eigen filmpje af met foto’s of video’s van het echtpaar.

Restaurant of kroeg huren
Veel horecagelegenheden bieden de optie om een deel af te huren. Je kunt in sommige gevallen een speciale zaal huren of zelfs de gehele gelegenheid. Het laatste is vaak afhankelijk van de dag en het tijdstip. Vier je bijvoorbeeld een bescheiden feest voor genodigden op een maandag, dan zijn veel restaurants of horecagelegenheden bereid om voor een aantrekkelijke prijs met flinke korting hun bedrijf te laten afhuren. Je kunt zelf vaak ook voor leuke (zilverkleurige) versiering zorgen. Bestel ook leuke ballonnen met bedrukte foto’s van het echtpaar of met het getal 25 erop.

Pretpark
Kom je er tijdens het maken van de uitnodigen van het feest achter dat er eigenlijk wel heel veel kinderen binnen de familie bij zijn gekomen, dan is het wellicht leuk om het feest niet thuis te vieren, maar met het gezin, familie en vrienden naar een pretpark te gaan. Er zijn aantrekkelijke prijzen als je met een grote groep afreist naar een groot pretpark in Nederland, België of Duitsland. Mensen kunnen met eigen vervoer gaan, of je kunt een touringcar voor een dag huren. Al met al wel een dure optie, maar als je het klein houdt wel betaalbaar.